Vinternoveller

Køb trykt bog
 
175,34  DKK
”Per Pettersons realisme møter H.C. Andersens eventyrfortellinger i Ingvild H. Rishøis vinternoveller.” NRK  

Weekendavisen anmeldte den på forsiden af BØGER og skrev: ”Mødet med Ingvild Rishøis novellefigurer er som at få lagt en fugleunge i hånden.” 

Berlingske anmeldte den på forsiden af BØGER og gav den 5 stjerner:”Her er, i såvel sprog som atmosfære og tematik, mindelser om norske Per Petterson og danske Jonas T. Bengtsson.”

Politiken gav den 5 hjerter: ”Uden at realismen bliver hverken patetisk eller magisk, snarere formildet som kærtegnet af en usynlig hånd.”

Nordjyske gav den 6 stjerner: ”Rishøi er de svages forfatterinde og skaber stor kunst med få, præcise ord.”

Kristeligt Dagblad gav bogen den mest fantastiske anmeldelse: ”Hun er en fuldkommen enestående forfatter.” 

Ingvild H. Rishøi er et af de største talenter i norsk litteratur og har fået en række priser for sine novellesamlinger. Rishøi er en mester i at leve sig ind i andre mennesker og med empati favner hun de skæve og skrøbelige eksistenser som vil det så godt og gør deres bedste, men som sjældent lykkes. Det er hjerteskærende uden at være sentimentalt. Det er eventyr for voksne, som en anmelder skriver.  

BRAGEPRISEN 
KRITIKERPRISEN   

Ingvild H. Rishøi (f. 1978) debuterede i 2007 med novellesamlingen La stå, som fik en strålende modtagelse og blev månedens bog i den største norske bogklub. Hendes næste bog, novellesamlingen Historien om fru Berg, blev nomineret til Brageprisen. Rishøi fik i 2012 Sultprisen og i 2013 Per Olov Enquists Pris. For Vinternoveller har hun fået Brageprisen i åben klasse og Kritikerprisen.     
Udgave1
Trykt sideantal168
Udgivelsesdato21 mar. 2015
Sprogdan
ISBN trykt bog9788793209091
ISBN epub9788793209909
ISBN lydbog9788771831276
Nyheder i din indbakke
Tilmeld dig Libris nyhedsbrev
Tilmeld nu