Vingesus over ækvator

Autentiske beskrivelser fra Østafrika 1968-75

To mennesker sendes til Uganda i Afrika. Han skal varetage stillingen som stationschef for sit firma. Det foregår i Entebbe-lufthavnen. De får en bolig i hovedstaden Kampala, hvor salgskontoret ligeledes ligger. Han skal, når flyet mellemlander midt om natten et par gange om ugen, foretage de 40 kilometer gennem junglen til og fra lufthavnen i bil. Bander forsøger imidlertid at stoppe ham med de farer, der derved opstår. Det foregår på alle tænkelige modbydelige måder. Han udnævnes til konsul og får straks store alvorlige opgaver. Efter tre år i Uganda opstår der et militærkup, hvor tyrannen Idi Amin dukker op. Manden, som bliver kendt for at kaste sine fjender ned til krokodillerne i Nilen. Flyselskabet beslutter at opgive Entebbe som mellemlandingssted og skifter til Dar-es-Salaam. Parret rejser derfor til Tanzania, hvor nye oplevelser venter. Bogen slutter med noget mystisk.

Uddrag af bogen 
Bilen fortsatte sin farlige slingren. Det virkede meget provokerende. Vi følte, at det måske var et led i en eller anden plan for at tvinge os til at stoppe. Køretøjet satte farten ned, hvilket jeg ligeledes måtte gøre, da jeg ikke kunne komme uden om. Bilens slingren fortsatte, og et par gange var den så tæt på den bratte skråning, at den let kunne komme til at køre ud over kanten og ned i afgrunden. Vi kunne ikke forstå, hvorfor den fremmede foretog disse mærkelige svingninger. Der måtte ligge noget bag disse manøvrer. Efterhånden blev vi klar over, at det gik ud på at stoppe os. Banden i bilen ville så stjæle alt af værdi, og i værste tilfælde slå os ihjel.           

Om forfatteren 
Forfatteren var ansat i SAS. Han og hans hustru blev sendt til Uganda for at overtage opgaven som stationschef i Entebbe. Kontrakten lød på fem år. På grund af et militærkup fortaget af den brutale Idi Amin skiftede man mellemstation for Afrikaruten til nabolandet Tanzania. Opholdet blev derfor samlet på syv år.
243,71  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal470
Udgivelsesdato18 apr. 2023
Sprogdan
ISBN trykt bog9788776080723