Om forfatteren

Andri Snær Magnason (born 14 July 1973) is an Icelandic writer. He has written novels, poetry, plays, short stories, and essays. His work has been published or performed in more than 30 countries.

He was awarded the Icelandic Literary Prize in 1999 for the children's book and play Blue Planet, and again in 2006 for the non-fiction book Dreamland, a critique of Icelandic industrial and energy policy.

He was a candidate in the 2016 Icelandic presidential election.

Læs uddrag
Læs

Tiden og vandet

Hvornår vil der ikke længere være nogen af dem, jeg har elsket, tilbage på jorden? Det spørgsmål stiller Magnason i ‘Tiden og vandet’. Omdrejningspunktet er den nære islandske historiefortælling, men implikationerne er globale. Resultatet er en dybt personlig, men også global udforskning af miljøkrisen. Skrevet af en eminent fortæller og en miljøaktivist med stor gennemslagskraft. Magnason skildrer den globale krise ved at dykke dybt ned i både mytologien og videnskaben. Han væver et kulørt tæppe af fortællinger, der langsomt samler trådene og afdækker poetiske og ofte utrolige sammenhænge mellem naturen, historiske begivenheder og vi mennesker – i dag og i fremtiden. Magnason fortæller om sine bedsteforældre, der sov på en glacier, som snart ikke findes længere, om teknologiudviklingen og om sine møder med Dalai Lama. Med humor og håb, men også med en stærk realistisk sans for den alvor, som er forbundet med klimaforandringerne.
285,00  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave1. elektroniske udgave
Trykt sideantal338 Sider
Udgivelsesdato15 sep. 2020
Udgivet afKlim
Sprogdan
ISBN epub9788772046419