Nordboerne

Thor styrter ned på Grønland under en overflyvning. Han overlever sammen med en stewardesse, og her begynder hans kamp for at overleve i det arktiske klima. En kamp, der tager en uventet drejning, da de støder på efterkommere af de sidste nordboere, 600 år efter de formodes at være uddøde.         

Uddrag af bogen
Spidsen af den tynde kniv holdt hun ind i det lille bål, og da den glødede gult, stak hun den direkte i såret. Jeg var forberedt på, at hun ville brænde såret ud, men ikke på intensiteten af smerten. Jeg bed tænderne sammen og lænede mig tilbage og var væk et øjeblik. Da jeg slog øjnene op igen, så hun på mig og spurgte med et drilsk grin: ”Dånede du lige, som en ung pige?”    
”Tys, kvinde – din mand er træt og forsøgte blot at få en lille lur!”    
”Thor, Jeg tror lige, Loke tog magten over din mund – indrøm, du dånede!”    ”Kvinde, Jeg tror lige, du forglemte dig, kom herover, og tag imod din straf!”    ”Uuh – tror du, at du kan mande dig op til det, eller skal du have en ”lur” mere, hvis det gør ondt!”         

Om forfatteren 
Klaus Nørgaard Jørgensen er forfatter og bosat i Blegind. Landsbyen, som en stor del af hans forfatterskab tager sit udgangspunkt i. Med denne bog, som med Adam – Det perfekte menneske, har han fået et historisk mysterie sat ind i en science fiction-ramme – Her er det: ”Hvor blev nordboerne af?” Og rammen er: ”Tænk nu, hvis de slet ikke var forsvundet fra Grønland, men havde fundet en måde at overleve på indlandsisen.” Det hele bundet sammen med spænding og humor. Dette er bind et af to om nordboerne i Tågebjerget.
162,46  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal190
Udgivelsesdato08 jul. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775755677