Mod nord

En livsrejseskildring og eventyrfortælling om stenaldermanden Ulvs liv som bonde. Fra han som yngste søn af en flintesmed er på sin første rejse, til han som gammel selv fortæller om sit livs eventyr og rejser, krydret med en god portion humor. Stedet er det sydlige Jylland i omegnen af Als. Han oplever igennem livet frygtelige tab, store eventyr, jagt, kamp og hævn og ikke mindst kærligheden til sine kvinder. I en brydningstid følger vi ham som jæger, bonde, kriger, elsker og far. Hans eventyrlige livs største oplevelser, delt med hans mage, den enarmede, rapkæftede Då.       

Uddrag af bogen
Den gamle fortæller lukkede øjnene og sad længe. Rystede så på hovedet og drak en tår vand. En kvinde lænede sig frem og spurgte: ”Hvis en fra bopladsen havde forsøgt at flygte, en du kender. Kunne du så have dræbt ham, eller en kvinde eller et barn?” 
Den gamle fortæller så direkte ind i kvindens øjne, og de milde brune øjne blev pludselig sorte og hårde: ”Det vigtigste var ikke, om jeg kunne, det vigtigste var, om de troede, jeg kunne.” 
 Der blev musestille og efter en kort pause fortsatte han: ”Det får vi aldrig at vide, for heldigvis blev det ikke aktuelt. Det svar har jeg stillet mig tilfreds med. Kan du det samme?”
Kvinden så ned og svarede: ”Ja.”      

Om forfatteren 
Klaus Nørgaard Jørgensen er født i Aarhus i 1961 og bor nu i Blegind.
187,46  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal257
Udgivelsesdato18 okt. 2021
Sprogdan
ISBN trykt bog9788772379715