Mikkel Munk

Borgbjerg

Mikkel er blevet herremand på Borgbjerg og gift med Elise, den tidligere priorinde. Han får til opgave at hjælpe med at holde de holstenske tropper ude af Sønderjylland og bliver sendt til Ribe-egnen. Her bliver han såret i kamp, og det lægger grundstenen til legenden om ”Der Grote Ritter”. Ridderen, der med sine ”donnerteufels” slog holstenerne med list, snilde og mandsmod.    
Hans ry og omdømme sender ham til Gotland, med den svære opgave at sende kong Erik ”Ad Pommern til”.    
Kamp og kærlighed, helte og humor er nøgleordene i anden og sidste del af historien om Mikkel Munk.       

Uddrag af bogen 
Siv sad i en seng ved siden af, med en bakke foran sig. Hun smilede beruset til mig og hilste med vinglasset til Gerd: ”Den dumme kælling ramte mig lige i røven! – Far – jeg rendte sgu sværdet ret igennem hende, så kan hun jo se, om hun kommer sig af det!” Siv slog en latter op og sluttede med at kaste voldsomt op. Gerd nåede lige at gribe glasset og trække hendes hoved fri af sengen med et ”Så tror jeg, frøkenen har fået vin nok for i aften”, og fortsatte, ”hvis der er et par raske unge mænd, der vil bære sengen på plads, så trækker vi os tilbage, mens I mandfolk får snakket om det, mænd snakker om, når nu lillepigen har klaret ærterne for jer!”           

Om forfatteren 
Klaus Nørgaard Jørgensen er forfatter og bosat i Blegind. Landsbyen som en stor del af hans forfatterskab tager sit udgangspunkt i. Med denne bog, som med hans bøger i Viking-serien og Flintesmedens søn-serien, har han brugt en historisk ramme som kulisse for en fiktiv handling og bundet det hele sammen med spænding og humor. Dette er andet og sidste bind i Ridder-serien
162,46  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal190
Udgivelsesdato08 jul. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775755646