Koldt, ensomt mod

Madeleine Toche haster til fronten for at finde sin bror, men han er blevet dødeligt såret under det tyske blitzkrieg-angreb på Frankrig i begyndelsen af Anden Verdenskrig. Hans død og den voldtægt, hun bliver udsat for af en SS-soldat, fører til, at hun tilslutter sig British Special Operation Executive. Den vej, hun nu må følge, er brolagt med død og ødelæggelse. At dræbe folk fra Gestapo er én ting, men da hun bliver sendt efter feltmarskal Erwin Rommel, spærrer hele den tyske hær hendes vej.       

“Overordnet set hører denne heltinde hjemme på det store lærred.” 
– The New York Journal of Books   

“En detaljerig og imponerende debutroman.” 
– The Kindle Book Review       

Uddrag af bogen 
Pistolens skud overraskede Madeleine, selvom det var hende selv, der havde affyret den. Det lød som et lille kanonslag, men for hende var lyden overdøvende. Alle i nabolaget må have hørt det, tænkte hun, idet hun stod musestille, lyttede efter fodtrin og ventede på, nogen skulle slå alarm.    
Der gik flere øjeblikke, mens Madeleine anspændt lyttede til hvert eneste knirkelyd, den gamle bygning afgav. Da der ikke skete noget, forstod hun, at lyden fra pistolskuddet for størstedelens vedkommende kun havde lydt i rummet. Hun vendte sig, og kiggede ned på Hirschman. Der var en nydeligt hul i midten af hans pande, men næsten ingen blod. På grund af kuglens lave kaliber var den ikke gået igennem hovedet. Hun betragtede hans livløse øjne og vidste, han var død. Madeleine var forbløffet over, hvor nemt det havde været at tage et liv. Det havde været nemmere at dræbe ham end at blive voldtaget, nemmere at dræbe ham end at leve med de sår, han havde efterladt på hendes krop.         

Om forfatteren 
Soren Paul Petrek arbejder som advokat i kriminalsager. Han bor og arbejder i Minnesota, USA. På dansk er tidligere udkommet Engle dør ikke og Trofækonen.
211,21  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal274
Udgivelsesdato08 jul. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775755585