Læs uddrag
Læs

Indenskærs

"Ærgerlig spærrede Therkili øjnene helt op. Det var noget vås, præsten havde bildt dem ind under sidste vinters konfirmationsforberedelse – selvfølgelig bare for at gøre dem bange. Hvem kendte noget til helvede? Havde noget menneske nogensinde mærket de glødende tænger? Ren snak. Hellere tænke på noget andet.

Nu døde lampen vist. Det nederste af vægen glødede kun ganske svagt – et sidste krampagtigt smæld af flammen, men nej, gløden levede endnu."

Novellerne i "Indenskærs" tager os med til Grønland, som det så ud i midten af det tyvende århundrede. Meget var under forandring, og i fortællingerne ser vi, hvordan den gamle barske levevis endnu eksisterer side om side med de moderne bekvemmeligheder, som kom til landet i efterkrigstiden med de mange indvandrere fra syd. Niels Fenger (1916-1992) var en dansk pelsdyrsavler og forfatter, der skrev en lang række spændende bøger. Mange af bøgerne beretter om livet med jagt, fiskeri og sejlads, sådan som han selv kendte det, og om Grønland, som han var stærkt knyttet til. Niels Fengers bøger opnåede stor popularitet hos den danske befolkning, og han modtog blandt andet to legater til sit arbejde fra Statens Kunstfond.
58,80  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal136 Sider
Udgivelsesdato04 aug. 2020
Sprogdan
ISBN epub9788726352870