I gang med den rigtige overgang

Kunstneren og forfatteren Wandou Ya fra Taiwan har skabt en varm samtale om de tanker og følelser, som vi kvinder møder i overgangsalderen.

Men Wandou Ya’s pensel rækker sig over en bredere betydning af overgang end bare det traditionelle. Her er overgangen videre fra #MeToo, overgangen til en ny feminisme, overgangen til et friskere syn på lighed.

Bogen er formet som en poetisk samling af inspirerende tekst og vovede, sanselige billeder. Side efter side med nye perspektiver, der løfter feminismens hjerte til et højere og mere positivt niveau. Og alt omfavnet af Wandou Ya’s humor og provokerende synspunkter.

Wandou Ya skriver med en underholdende sparsommelighed i teksten. Hendes minimale orientalske forfatterskab har en befriende ligefrem stil.  Hun formår at fange essensen i svære emner med delikate litterære spisepinde. Med én sætning eller et enkelt afsnit kan meget siges. 

Bogen er ikke noget digert værk, og den fylder kun 80 sider. Men det er beundringsværdigt at opleve, hvor meget der kan pakkes inde mellem for-og bagsiden. Den er skrevet i både dansk og engelsk. 

Hendes orientalske herkomst er også meget synlig i hendes egne fotografier og selfies, der løber gennem bogen som en grafisk tråd sammen med croquis skitser. Der er ikke mange europæiske kvinder, der har en figur, der matcher hendes genetiske oprindelse. Men det formindsker ikke det kraftfulde budskab. Vi kvinder har mange størrelser, hudfarver, aldre, etniske former og kulturer. Wandou Ya når ud til de fleste.
150,31  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal80
Udgivelsesdato16 okt. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788797145531