Fred og ingen fare – spændingsroman

Dette produktet er ikke tilgængeligt
Den unge ingeniør Nicky Marlow har brug for et job, og den slags hænger ikke på træerne  i England i 1937. Så han tager gerne imod et jobtilbud hos Spartacus Maskinfabrik A/S. Jobbets eneste hage er, at han skal bo i Milano i et års tid. Da Nicky taler italiensk, regner han med, at det bliver en nem opgave. 
Men Nicky har forregnet sig. Da han ankommer til Milano viser det sig nemlig, at hans forgænger har været indblandet i en kedelig affære omkring international spionage - og er omkommet på en alt andet end naturlig måde. 

Nicky bliver hurtigt ombejlet af en uafhængig amerikaner og en pensioneret general; to personer, som har helt forskellige dagsordener. Nick Marlow befinder sig i alt andet end fred og ingen fare. 

Eric Amblers betydning for den intelligente, politiske underholdningsroman kan ikke overvurderes. Hans elever hedder Graham Greene og Geoffrey Household og i nyere tid amerikanerne Alan Furst, Robert Harris og vores egen Leif Davidsen.         

Om forfatteren: Eric Clifford Ambler (1909-1998) begyndte sin forfatterkarriere i begyndelsen af ​​1930'erne, og etablerede hurtigt et ry som en thriller-forfatter af ekstraordinær dybde og originalitet. Han er ofte krediteret som opfinderen af ​​den moderne politiske thriller.   
Ambler begyndte sit arbejdsliv på et ingeniørfirma, og senere som tekstforfatter på et reklamebureau, mens han skrev i sin fritid. Hans første roman blev udgivet i 1936 og da hans ry som romanforfatter voksede begyndte han at skrive på fuld tid. Under krigen blev han udstationeret til Hærens Film Enhed, hvor han – blandt andet - skrev Vejen frem sammen med Peter Ustinov.    
Han flyttede til Hollywood i 1957 og skrev  manuskript til nogle mindeværdige film, herunder  A Night to Remember (Titanic) og The Cruel Sea (Havet sletter alle spor), som han blev Oscar-nomineret for.  I en karriere der spænder over 60 år skrev, skrev Eric Ambler nitten romaner og blev tildelt Crime Writers' Association Gold Dagger Award for Passage of Arms (Farlige våben).          
Udgave1
Trykt sideantal274
Udgivelsesdato04 aug. 2014
Sprogdan
ISBN trykt bog9788771287844
ISBN epub9788771287912
Nyheder i din indbakke
Tilmeld dig Libris nyhedsbrev
Tilmeld nu