Forstod du, hvad de sagde?

Kulturel intelligens og diversitet i globale samarbejder

Samarbejde på tværs af kulturer – virtuelt og fysisk – er helt centralt i mange virksomheder og organisationer, og kultur er til stede i stort set alle aspekter af det internationale samarbejde. Det kan give udfordringer – fra fundamentale kulturelle bias om, hvad god ledelse er, til hvordan man skal fortolke mikroudtryk som toneleje, blikke og kropssprog. Hvad end det er den danske projektleder i Dubai, som kæmper med usagte sociale regler, eller det er den indiske it-medarbejder i København, der skal navigere i den danske humor, er der kulturelle forskelle på spil, som udfordrer.

Forstod du, hvad de sagde? klæder dig på og giver dig konkrete redskaber til at håndtere dit globale og virtuelle samarbejde med internationale kollegaer, samarbejdspartnere og kunder med kulturel intelligens – og det kan godt betale sig. Studier viser nemlig, at hvis man aktivt gør en indsats for at inkludere de kulturelle forskelle, kan man opnå kompetitive fordele: højere grad af innovation, større arbejdsglæde og over tid også bedre performance. Men fordelene – den kulturelle diversitetsbonus – og evnen til at navigere på den globale arbejdsplads får man ikke uden en god kulturforståelse.

Gennem cases og citater fra erfarne ledere fra forskellige virksomheder og organisationer som LEGO, Novo Nordisk, Vestas, AAK og mange flere, kommer bogen godt omkring en lang række af situationer, der typisk giver udfordringer i det globale samarbejde. Med nedslag i samfundsmæssige, religiøse og historiske strukturer i udvalgte lande giver bogen tillige indblik i, hvad der er med til at forme forskelle i arbejdskultur.

Bogen er til lederen, medarbejderen eller teamet, der vil udvikle kulturel intelligens. Få bl.a. svar på spørgsmål som:

  • Hvad er kulturel intelligens, og hvordan kan man udvikle den?
  • Hvad karakteriserer dansk forretningskultur, og hvordan betragtes den af udenlandske medarbejdere?
  • Hvad skal man være opmærksom på som global leder med et overvejende virtuelt samarbejde?
  • Hvordan arbejder man effektivt på tværs af flade og høje hierarkier?
  • Hvordan skaber man psykologisk tryghed og tillid i et multikulturelt og virtuelt team?
Denne titel findes også på engelsk med titlen 'Did you get the point?'
335,00  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal294
Udgivelsesdato11 nov. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788759340783