Flugten fra København

Verden er gået under. Danmark ligger i ruiner. To tvillinger, Kat og Kasper, må overleve den nye verden, hvor et enkelt bid fra de inficerede kan forvandle dem til monstre, der ikke kender andet end en forfærdelig tørst efter blod. Kat er den perfekte overlever. Hun tager de hårde valg og blinker ikke to gange, før hun trykker på aftrækkeren, men hendes bror er ikke den samme. Han tror på mere, og en gammel radiobesked om et fly, der afgår fra Kastrup Lufthavn den 18. oktober, får ham til at søge ind mod København, det mest overrendte sted af blodsugerne. Kat har intet andet valg end at følge efter og bringe sin bror tilbage, men det er ikke kun de inficerede, hun skal kæmpe imod. Andre overlevende ønsker også en plads på flyet, og de lader ikke nogen eller noget stoppe dem. Heller ikke en heltesøster.

Uddrag af bogen
”Kat. Svar mig,” insisterede han.   
Jeg sukkede, imens jeg rystede på hovedet.   
”Du vil ikke vide det,” sagde jeg.   
”Jeg ville ikke spørge, hvis jeg ikke ville!”   
”Du kunne ikke engang slå to inficerede ihjel, fordi de lignede børn,” fortalte jeg ham.   
”De var børn!”   
”Var! De var børn. Ikke mere,” snerrede jeg.   
”Svar mig.”   
”Fuck dig.”   
”Nu!”   
”Jeg slog dem ihjel!” råbte jeg.   
Jeg kiggede med det samme ud ad vinduet, der vendte mod vejen, og som nu blev varmet af solens stråler, men ingen inficeret havde hørt mig. Jeg sank sammen i sofaen fuldkommen færdig.   
”Og jeg gjorde det gerne igen, hvis det betød, at jeg ville redde dit liv,” sagde jeg stille.

Om forfatteren 
Anne Thode Thyssen (f. 2000) debuterede i 2021 år med en novellesamling kaldet Hvem fxck er jeg? og udkommer nu med sin anden bog, Flugten fra København.
162,46  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal170
Udgivelsesdato13 sep. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775757152