Det, han ikke vidste

Det, han ikke vidste er en ikke helt almindelig krimi, måske mest en slags hyggekrimi for læsere, der er mere optaget af sprog og af stemning end af plot. Dette er godt nok overraskende, men krimiens styrke er beskrivelsen af de mange snurrige karakterer og den sikre dialog, der har tydelige indslag af et jysk lune, der passer godt til, at handlingen er henlagt til en fiktiv by, Skvulpsund, beliggende nord for Limfjorden, norden for lands lov og ret. Visse begivenheder, der er relevante for handlingen, er dog henlagt til nord for polarcirklen, i Canada og i Sverige.         

Uddrag af bogen 
Klokken ti om formiddagen dukkede Jørgen op på folkebladets redaktion for at få en lille snak med Michael. ”Ja, jeg har lidt forskellige ting, jeg gerne vil snakke med dig om” sagde han, da han havde fået sat sig til rette foran Michaels store skrivebord. ”Jeg kan forstå, at du engang i juli har været indkaldt til samtale, kammeratlig samtale med chefen for de nordjyske regionalaviser og et par andre fra bestyrelsen. De var vist ikke helt tilfreds med den redaktionelle linje, du havde lagt for Skvulpsund-folkebladet, specielt var der vist noget md en manglende seriøsitet i referaterne fra møderne i kommunalbestyrelsen.” ”Ja,” svarede Michael, ”de idioter har jo ikke anelse om, hvad der morer folk her på egnen, men det er rigtigt, at chefen, Mads Lillegård , brokkede sig lidt. Men som du ved: Tomme tønder buldrer mest.”           

Om forfatteren 
Severin Olesen Larsen er af profession biostatistiker, primært knyttet til medicinsk forskning på Seruminstituttet. Efter sin pensionering har en livslang interesse for historie og antropologi ført til bestræbelser for at formulere lyriske udtryk for samspillet mellem menneske, historie og natur. Det, han ikke vidste er hans første kriminalroman.
129,96  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal112
Udgivelsesdato13 sep. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775756629