Om forfatteren

Leif Gustav Willy Persson (born 12 March 1945) is a Swedish criminologist and novelist. Persson has four children, one of whom, Malin Persson Giolito, is also a crime writer.

Den døende detektiv

Leif GW Persson (f. 1945) er kriminolog og professor i politiefterforskning og har i mange år været ansat ved Rikspolisstyrelsen i Stockholm. I henved fire årtier har Persson gennem sine spændingsromaner skildret den politiske og sociale udvikling i samfundet fra top til bund. Modtryk udgav Persson første gang i 1984 – her udkom SAMFUNDETS STØTTER, hvor vi møder den ene af Perssons legendariske hovedpersoner, Lars Martin Johansson. Den anden hovedperson, der er gennemgående i flere af Perssons værker, er Evert Bäckström.  DEN DØENDE DETEKTIV er kåret som Bedste Svenske Krimi, Bedste Krimi på Finsk, Bedste Krimi på Dansk og fik slutteligt Glasnøglen af Det Skandinaviske Kriminalakademi som Bedste Nordiske Krimi og slutteligt en CWA International Dagger Award.  
    

Modtryks krimiklassikere består af ti kriminalromaner, der hver især har været definerende for krimigenren, og som har sat et væsentligt aftryk på deres samtid. Serien er i flot lærredsindbindning og består af følgende ti titler: 
Misterioso af Arne Dahl 
Metropolis af Philip Kerr 
Rødhals af Jo Nesbø 
Roseanna af Sjöwall Wahlöö 
Mænd der hader kvinder af Stieg Larsson 
Stormfald af Tove Alsterdal 
Menneske uden hund af Håkan Nesser 
Coq Rouge af Jan Guillou 
Den døende detektiv af Leif GW Persson 
Solstorm af Åsa Larsson
174,96  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave7
Trykt sideantal466
Udgivelsesdato01 sep. 2022
Udgivet afModtryk
Sprogdan
ISBN trykt bog9788770077187