Om forfatteren

Sigurjón Birgir Sigurðsson (born 27 August 1962), known as Sjón ( SYOHN), is an Icelandic poet, novelist, and lyricist. His pen name (meaning "sight") is an abbreviation of his given name (Sigurjón). Sjón frequently collaborates with the singer Björk and has performed with The Sugarcubes as Johnny Triumph. His works have been translated into 30 languages.

Lyt til uddrag
Lyt

CoDex 1962

Josef Löwe kan fuldstændig genkalde sig sin egen fødsel i august 1962 og alt, hvad der siden er hændt ham. Det hævder han i hvert fald over for den kvinde, der lytter til hans livs fortælling …
En kærlighedshistorie Den begynder med hans far, Leo Löwe, en udhungret jødisk krigsflygtning under 2. verdenskrig. På et pensionat i en lille tysk by møder Leo en tvillingesjæl i stuepigen, der tager sig af ham. Og sammen skaber de i et magisk, passioneret øjeblik et barn ud af en klump ler.
En kriminalhistorie Leo flygter til Island med drengen af ler i en hatteæske, kun for at blive indblandet i en mystisk mordsag. Først i 1962 bliver hans søn Josef født.
En sci-fi-historie I det moderne Reykjavík vækker den midaldrende Josef en grisk genetikers interesse. Nu kommer det frem, hvad der ligger bag Josefs fortælling. Og som cirklen i hans tilblivelseshistorie sluttes, får vi glimt af en farefuld vej forude for menneskeheden.
Med CoDex 1962 har den prisbelønnede islandske forfatter Sjón skrevet et sammenhængende litterært storværk, der består af de tre romaner Dine øjne så mig, Med skælvende tårer og Jeg er en sovende dør. Tilsammen udgør bøgerne en trilogi, der væver elementer fra fiktion, historie, mytologi, popkultur, poesi og den rige islandske fortælletradition sammen i et helt særligt magisk univers.
CoDex 1962 er under udgivelse i en række lande verden over til begejstrede anmeldelser.
234,38  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato26 jun. 2019
Sprogdan
ISBN lydbog9788740058994