Mangefoldet tro og sjælesorg

Multiplicitet som vilkår for mennesker, møder og samtaler

Bogen henvender sig til folk, der arbejder med at forstå menneskers eksistentielle vilkår i dag, herunder ikke mindst studerende, præster og psykologer.    

Mennesker er multiple, dvs. ‘mangefoldede’. De rummer flere lag, dimensioner og sider af ‘sig selv’. Sådan er det i den enkeltes indre såvel som i de ydre i møder med andre. Hvis vi alene afæsker hinanden et bestemt svar eller udveksler argumenter, som tennisspillerne udveksler deres slag til bolden, vil vi sjældent fornemme, at vi har været i ‘egentlig’ samtale eller for alvor mødt hinanden. Udgangspunktet for denne bog er, at forståelse af møderne mellem mennesker og deres underfundighed og livskraft, den gensidighed og energifyldte støtte, de rummer, forudsætter sans for det multiple.

Bogen handler om, hvordan mennesker som sammensatte og komplekse konstant interagerer og er forbundet med hinanden, verden og Gud – og hvordan forståelsen heraf har afgørende betydning for tilgangen til tro, tril møder mellem mennesker, til samtaler og særligt til sjælesorg.

"Vidende og velredigeret bog"
★★★★
Kristeligt Dagblad
337,44  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal370
Udgivelsesdato21 nov. 2019
Udgivet afEksistensen
Sprogdan
ISBN trykt bog9788741001821