Download pdf
Download uddrag

Jean-Jacques Rousseau

Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) er en af den moderne politiske tænknings helt store filosoffer. Han formulerede indflydelsesrige tanker om demokrati, lighed, nation, folk og andre af den vestlige verdens kernebegreber. Han var en stridbar og kontroversiel tænker i sin samtid og også i dag deler han vandene. Per Stig Møller har gjort ham medansvarlig for de fleste af det 20. århundredes totalitære udskejelser, mens Peter Wivel har hyldet ham som frihedens filosof, der formulerede menneskerettighederne. 
Der er i Rousseaus tænkning stof til mange tolkninger og mange misforståelser. Dels skriver han ganske radikalt og paradoksalt, og dels har meget af eftertiden tolket ham ind i deres egen samtid snarere end i Rousseaus egen tid, ind i deres egne politiske projekter frem for at forstå, hvad det var Rousseau opponerede imod og kæmpede for. 
Denne bog præsenterer Rousseau og hans tanker dybt begravet i deres samtids opgør med det feudale privilegiesamfund i årtierne op til den franske revolution. Men det vil også blive vist, hvordan hans tænkning var med til at formulere overgangen til det moderne samfund oppebåret af idealer om autonomi, frihed, demokrati og lighed mellem mennesker. Rousseau var en af dem, der formulerede de moderne tanker om menneske, politik og samfund, som vi stadig lever med på godt og ondt. At læse og forstå Rousseau, hans samtid og hans tænkning, kan derfor bruges til bedre at forstå vores nutid og den stadige udfordring det er at være fri og uafhængig midt imellem alle andre mennesker.    
 
Indholdsoversigt
Redaktionelt forord 
Kapitel 1. Liv og værk 
Kapitel 2. Kontroversernes og paradoksernes filosof 
Kapitel 3. Samfundspagten 
Kapitel 4. Politiske temaer i forfatterskabet 
Kapitel 5. Påvirkning af statskundskab/politologi 
Kapitel 6. Indflydelse på politisk og ideologisk udvikling 
Kapitel 7. Afslutning Uddrag af Rousseaus originaltekster
Bibliografi 
187,50  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal119
Udgivelsesdato13 apr. 2015
Udgivet afDjøf Forlag
Sprogdan
ISBN trykt bog9788757432886
ISBN pdf9788757497038