Om forfatteren

Karin Alvtegen (born 8 June 1965, Huskvarna, Sweden) is a Swedish author of crime fiction. Alvtegen's psychological thrillers are generally set in Sweden. Four of her books have been translated into English: Missing, Betrayal, Shadow and Shame.

Læs uddrag
Læs
Lyt til uddrag
Lyt

En sandsynlig historie

En sandsynlig historie er til forskel fra Karin Alvtegens fire andre romaner på dansk – Savnet, Skam, Bedrag og Skygge – næsten mistænkeligt fri for forbrydelsens element. Men faktisk har hun heller ikke rigtig hørt hjemme i krimigenren: politiarbejde og opklaring har aldrig været i fokus i hendes romaner. Alvtegen har altid gravet og efterforsket i sine personers indre og – ikke mindst – i deres fortid. Og i den forstand er En sandsynlig historie en ægte Karin Alvtegen roman.

Helena virkeliggør en gammel drøm. Sammen med mand og barn er hun flyttet fra Stockholm til Norrland. Her har de købt den gård, hvor Helena holdt sine sommerferier som barn. Drømmen er at lave gården om til et hotel. Men ægteskabet knager i fugerne, snart er skilsmissen en kendsgerning. Da vi møder Helena er hun alene med teenagedatteren Emelie. Hendes mand er flyttet tilbage til Stockholm med en ny kvinde, og Helena kører hotellet videre selv. Datteren vil også til storbyen og savner sin far. Helena er havnet i en blindgyde, hendes drøm holdt ikke.

Romanens anden hovedperson er finansmanden Anders. Hans karriere har været succesrig. Han er blevet stenrig. Men i takt med at pengene er strømmet ind, føler han at tilværelsen bliver mere og mere meningsløs. I sin bil på en landevej i Norrland udfordrer han skæbnen, lukker øjenene og tænker at nu må det gå som det vil. Han vågner op på et hospital. Efter at han er blevet udskrevet, lejer han en bil og tager ind på et lille hotel i en lille norrlandsk by. Her møder han Helena.

I nabolaget bor også den mystiske gamle særling Verner, som har en hytte i skoven og kan tyde menneskers auraer. En anden vigtig skikkelse i romanen er Anna-Karin, nabo til Helena og hendes veninde fra barndommens sommerferier, hvis liv ikke blev hvad ungdommen lovede.

93,75  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal295 Sider
Udgivelsesdato28 jun. 2019
Udgivet afGyldendal
Sprogdan
ISBN epub9788779737419
ISBN lydbog9788771621532