Min rejse fra øst til vest

en kærlighedshistorie

Der er mange ting, man kan efterlade som arv til de kommende generationer. Men de skrevne ord, egne fortællinger og tanker om eget liv er bare noget særligt og kan være med til at fuldende billedet af den person, man var. Min rejse fra øst til vest – en kærlighedshistorie er en erindringsbog, der giver et indblik i det rumænske samfund bag jerntæppet, set gennem forfatternes øjne. Den fører læseren gennem barndommens og ungdommens glæder og sorger, beskriver familiens kamp for at klare sig under barske omstændigheder i Rumænien og slutter med et fuldstændigt sceneskift og en kærlighedsfortælling. Mødet med Danmark og kærligheden til Mikael vender op og ned på Mirelas liv. Hun kæmper med egne barndomstraumer og overvinder sit lave selvværd, godt hjulpet af sine nye omgivelser og især sin mand, der forstår at støtte hende. Trods en udfordrende start bygger de et liv sammen, med børn, økonomisk stabilitet og plads til frihed og eventyr.        

Uddrag af bogen 
Mens man i 70’ernes Danmark oplevede store omvæltninger som fx jordskredsvalget, indtræden i EF, kampen for ligestilling under Rødstrømpebevægelsen og kvindernes ret til fri abort, kæmpede befolkningen i Rumænien således med mangel på basale fødevarer i butikkerne, en kæmpe økonomisk krise, mangel på varme i de iskolde betonbygninger, hvor den største del af befolkningen boede, og der blev født flere og flere uønskede børn. Mantraet var, at hver kvinde havde pligt til at bringe mange børn til verden, så det kommunistiske samfund kunne udvide sig og bestå til al evighed. Aborten blev strengt forbudt gennem en dekret af 1967, og de uønskede børn havnede på de forfærdelige børnehjem, som hverken rumænerne eller resten af verden kendte til.               

Om forfatteren 
Mirela-Elena Dokkedal er født og opvokset i det kommuniststyrede Rumænien i 1970’erne og 1980’erne. Her oplevede hun en hverdag, som var vidt forskellig fra den, man havde i Danmark på samme tid. Hun forelsker sig som 19-årig i danske Mikael og flytter til Danmark, hvor de sammen bygger en tilværelse helt fra bunden.
149,96  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal184
Udgivelsesdato19 apr. 2023
Sprogdan
ISBN trykt bog9788776080938