Giv dit barn gode pengevaner

Det er vigtigt at give børn gode pengevaner fra starten. Her er en bog baseret, der kommer med konkrete redskaber til at klæde forældre på til at lære deres børn at blive økonomisk ansvarlige. Børn skal lære, hvad penge er, hvor de kommer fra og bruge dem på det, der giver bedst mening.

Dårlige pengevaner er et stort problem for mange børn og unge mennesker. I 2020 var 46.500 unge danskere mellem 18 og 30 år registreret i RKI som dårlige betalere, og samtidig bliver flere og flere endnu yngre børn fanget i ludomani af varierende grader.

En del af problemet skal findes i den moderne verden, hvor mønter og sedler er forsvundet til fordel for betalingskort og digitale penge. En ændring, der gør det sværere for børn og unge at lære om og forstå penges værdi.

I 'Giv dit barn gode pengevaner' giver Anne Juel Jørgensen forældre til hjemmeboende børn fra treårs-alderen konkrete værktøjer, der i en digital verden gør det muligt at give de næste generationer den bedste økonomiske start på livet. Som et af værktøjerne opstiller Anne Juel Jørgensen Pengeligningen, som alle mennesker i alle aldre bør mestre:

Penge til hverdagen + opsparing til gråvejrsdage + penge til drømme og fremtid (herunder alderdom) = økonomisk tryghed.

Bogen bygger på nyeste forskning på området - herunder adfærdsøkonomi.

186,83  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal176
Udgivelsesdato13 mar. 2023
Sprogdan
ISBN trykt bog9788727022475