Kvinden, der nægtede sig skyldig

Team Milton, bestående af Ella, Ibsen og Li-Mei og deres chef, Anton Jan Milton, bliver kaldt op til Thy i Vestjylland, hvor en kvinde, Veronika, nægter sig skyldig i drabet på sin aldrende kvindelige udlejer. Der er sygdom blandt efterforskerne ved Midt- og Vestjyllands afdeling i Holstebro, og derfor rykker Team Milton ud i området ved Thisted. Veronika er oprindelig fra Polen og flyttede efter sin første danske mand til Thisted og fik blandt andet arbejde på den nærmeste kro. Hun er for mange en elskværdig og velanset kvinde, som er faldet godt til i lokalsamfundet.   Det kommer derfor bag på mange, at det lokale politi har varetægtsfængslet Veronika for det voldsomme overfald på sin udlejer. Men det, Team Milton og det lokale politi finder frem til, overrasker mange i lokalsamfundet, men sender også chokbølger langt ud over lokalsamfundets grænser, for sagen er unik og skræmmende på flere måder.    
Ellas mor, Oline, er stadig skruppelløs, men får sig dog et chok, da noget tyder på, at der bor et andet menneske i Layla og Nhungs hus. Vel at mærke et menneske, de alle troede var død.       

Uddrag af bogen 
Så hvad gør du så, hvis der er noget, der går dig på, eller du er ked af det?” spurgte Ibsen.   
“Jeg har klaret det med mig selv. Det har jeg altid gjort lige fra barnsben,” svarede Veronika og gav Ibsen en anledning til at spørge ind til den tid igen.    
“Hvorfor har du gjort det?” spurgte Ibsen, der godt kunne regne det ud, men spurgte alligevel.    
“Det har jeg, fordi min mor døde tidligt og min far og to brødre blev skudt, da jeg var 11. Min farmor var striks, så jeg er bare blevet vant til at klare mig selv,” forklarede Veronika.    
“Så du er vant til at have kontrol over de følelser på den måde. Er det sådan du mener?” spurgte Ibsen.    
“Det er rigtigt, jeg kan godt lide at have kontrol over mine følelser og nyder også at være i kontrol over mine arbejdsopgaver, som da jeg arbejdede blandt andet på kroen,” svarede Veronika    
“Hvad gør du så, når der er noget, der ikke lige kan kontrolleres?” spurgte Ibsen nysgerrigt.     
“Jeg går lidt ind i mig selv og så løser det sig som regel,” svarede Veronika.   
“Det må du lige forklare. Så løser det sig af sig selv eller?” spurgte Ibsen.    “Tingene løser sig,” tilføjede Veronika. 
“Var du også sur på Elly den dag, og så fandt du en løsning,” spurgte Ibsen så pludselig.         

Om forfatteren 
Steen B. J. (f. 1965) er forfatter til en lang række værker inden for genrerne krimi og historisk roman. Hans mest kendte er Danmarks vel nok længste krimiserie: En udfordring for Team Milton.
194,96  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal266
Udgivelsesdato20 jan. 2023
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775753857