Stemmerne fra de dødes sjæle

Efterforskningsenheden Team Milton, bestående af Ella, Li-Mei, Ibsen og Milton, skal løse en krimigåde, hvor en 6-årig bryder låget på oldefarens urne, mens hans forældre ikke er hjemme. Drengen undres over, at asken ikke indeholder resterne af oldefarens guldtænder, hvilket også undrer forældrene, og de klager til krematoriet. Men spørgsmålet er, hvorfor den klagende far efterfølgende pludselig findes død. Det giver hovedbrud for Team Milton. For har dette mord noget at gøre med drengens opdagelse af det manglende guld i asken og den efterfølgende klage, eller er der helt andre ting i spil, mens nogle hører: Stemmerne fra de dødes sjæle?   Oline har svært ved at finde tid til at besøge sin datter Ella. Hun har sammen med sin logerende Layla haft travlt med at rydde liget af sine pengeafpresseres chef og chefens mor, så hun selv kan blive pengeafpresser. Spørgsmålet er, om dette projekt lykkes, og om efterforskerfamilien fatter mistanke til Olines omsiggribende ulovligheder, der nu også indbefatter et krematoriebesøg.       

Uddrag af bogen 
“Værsgo,” sagde manden, da han afleverede urnen. Han tog imod det underskrevne papir, hvor Kaspers far også viste sit kørekort, som legitimation, og de kørte hjem.
“Hvad er der i den?” spurgte Kasper. 
“Oldefar er blevet brændt, og så får vi askeresterne med hjem. Senere når mormor kommer på besøg, så kører vi ud og spreder asken ud over havet ude ved Grenå,” forklarede Kaspers far, mens han kørte langs den lange hortensiaalle, på vej ud af den store kirkegård. 
“Hvorfor skal han det?” spurgte Kasper og tænkte på oldefaren og ikke mindst hans guldtænder. 
“Det skal han, fordi det sagde han, at han ville, når han døde. Han har badet i havet ved Grenå som barn og er født derude,” forklarede Kaspers far og var allerede kørt ud på den store vej. 
“Jamen hvad med hans guldtænder, er de så også brændt til aske?” spurgte Kasper.
“Nej, der er bare smeltet i brændingen og ligger som klumper i asken, vil jeg tro,” forklarede Kaspers far.         

Om forfatteren 
Steen B.J. (f. 1965) er forfatter til en lang række værker inden for genrerne krimi og historisk roman. Hans mest kendte er Danmarks vel nok længste krimiserie: En udfordring for Team Milton.
219,33  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal284
Udgivelsesdato13 dec. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775758418