Gammelpot 18

Skabet med de tusind døre

Knipse-Pif og hans kusine Kirstine og fætter Christian laver alt for meget ballade og går ikke nok op i deres studier i trolddom og magi, synes deres fædre, de to troldmandsbrødre Socratof og Balthasar.   

Så de beslutter sig for at sende dem hver for sig i lære hos nogle af deres kolleger: Den vilde sibiriske Ivanovitsj, den forfinede japanske Yoshimo Tomita og den noget forvirrede indianske medicinmand Gule Tand.   

Men ak! Allerede efter et døgn savner Socrates og Balthasar deres børn helt forfærdeligt! Hvordan kan de omgøre deres beslutning, når det ene barn nu er i Sibirien, det andet i Japan og det tredje i det Vilde Vesten?  

Med ekstramateriale fra Gammelpots Skatkammer, hvor forfatteren Thom Roep denne gang blandt andet fortæller om, hvordan Piet Wijns store interesse for japansk kultur blev afgørende for historierne i dette og et af de følgende album, og om nogle af de læserbreve, han fik fra seriens hollandske læsere, både voksne og børn.       

Endelig er det blevet muligt at genudgive den mest efterspurgte og højtelskede børnetegneserie om den lille, kærlige mand med den magiske vadsæk. Ovenikøbet i en restaureret, nyfarvelagt og nyoversat udgave. Bortset fra seriens hjemland, Holland, er Danmark det land i verden, hvor Gammelpot er allermest populær, og hvor generationer har slidt de oprindelige 23 udgaver op siden 1977. Langt om længe kommer serien nu igen i en solid, indbundet luksusudgave med otte siders illustreret forord om seriens tilblivelse i hvert bind.   

Pressen skrev om de nye udgaver af Gammelpot:   

»Stærkt underholdende ... har alt, hvad et klassisk eventyr skal rumme ... En tidløs perle.« 
****** 
 – Nummer9   

»Mesterligt værk« 
***** 
 – Serieland   

»Frisk og klar til at levere underholdning til nutidens tegneserielæsende børn.« 

**** 
– Nordjyske   

»Tegningerne er mildt sagt fremragende og fremstår lige så levende, varme og eventyrlige nu, som de gjorde, da serien var ny. En vidunderlig børnetegneserie ... Ud over de fine tegninger rummer fortællingen en del humoristiske indslag, som både kan nydes af børnene og den voksne (op)læser.« 
– DBC lektør
186,56  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal56
Udgivelsesdato20 okt. 2022
Udgivet afCobolt
Sprogdan
ISBN trykt bog9788770859691