Jamen han holdt jo så meget af dig

Jamen han holdt jo så meget af dig er en autentisk fortælling om, hvordan en piges liv tager sin begyndelse i 1957, og hvad alt for megen voksen seksualitet gør ved et barn. Og hvordan det er at vokse op med en narcissistisk far, der først og fremmest tilgodeser egne behov, og hvordan en mor underlægger sig disse. At være vidne til deres seksualitet og ikke lære at sætte sine grænser, som bliver totalt udvisket. Brødrene sætter grænser, men bliver afstraffet. Begge brødre ender med voldsomt misbrug.   
Pigen smiler og lærer i en tidlig alder at bruge humor og klovn som overlevelse. Og hun er god til det. Også da hun bliver udsat for incest.    
Hun gør humoren og klovnen til sin profession. Bliver Danmarks første hospitalsklovn og pioner med at starte Danske Hospitalsklovne. Og hun er god til det. Men ikke til at organisere eller at være i et parforhold og sætte sine egne grænser, og hun ender med at køre sig selv ud over kanten og totalsmadrer sin bil.    Først da begynder hendes liv!       

Uddrag af bogen 
Tænkte tilbage på bedstefar, der sad ved spisebordet med den åbne portemonnæ liggende derpå. Jeg stod for enden af bordet. Han vil give mig en skilling. Dette skuespil blev gentaget ved min hjemrejser. Han grinede, mens han rodede rundt i mønterne. ”Nå, skal vi se, om vi kan finde lidt, du kan få med hjææm,” sagde han på den syngende fynske dialekt. ”Jeg behøver ikke noget”, vidste, hvad betalingen var. ”Nahhh,” sagde han og rodede videre i mønterne, fandt en hundredkroneseddel og rakte den til mig. ”Tak,” sagde jeg og blev stående. Men han rakte sine arme frem, og jeg måtte op at give ham et knus, mens hans hænder fandt vej ind i mine armhuler og tungen ind i min mund.           

Om forfatteren 
Birgit Bang Mogensen  uddannet socialpædagog, massageterapeut og klovn fra ”Dell’Arte, CA”. Har undervist på højskoler, seminarier, fagforbund, institutioner. Arbejdet som pædagog i børnehave og døgninstitution. Skuespiller i turnerende børneteater-gruppe, klovneduo, revysanger med akkompagnatør. Blev i år 2000 Danmarks første hospitalsklovn på Skejby Universitetshospital. Var i 2001-02 projektmager på udviklingsprojektet ”Klovnen og humoren som kommunikationsmetode”. Med i tv-dokumentaren Klovnen kommer 2001 på DR1. Pioner på området frem til 2006.
186,83  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal234
Udgivelsesdato20 jun. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775755011