Om forfatteren

Morten Luther Gudmund Korch (1876–1954) was a Danish writer who wrote populist stories and romances about rural Denmark. During his lifetime, he was the most widely read author in Denmark. Korch wrote 123 novels, several of which were made into popular films. In 1937, Korch was awarded a Danish knighthood in the Order of Dannebrog. He is listed in the book of The 20th century's 100 most important people in Denmark.

Lyt til uddrag
Lyt

Næsbygårds arving

Den 15-årige Martin er enearving til godset Næsbygaard, hvor han bor sammen med sin bedstefar, den gamle Martin. På overfladen ånder alt lutter idyl, men mørke sager rører på sig i den lille landsby ved godset. Fru Helenes søn, Torben, har endnu ikke opgivet at få fjernet den unge Martin og derved selv blive arving til godset. Martin har knyttet et nært venskab til den jævnaldrende Elice, der bor sammen med sin stedfar, byens smed, som er kendt som en religiøs og godhjertet mand. Elice betror dog Martin, at hendes stedfar er en ond mand, der laver ulovlige forretninger med forvalteren fra godset. Da Martin bliver bortført med krav om løsepenge, er det op til Elice at opklare sagens rette sammenhæng og få Martin tilbage til Næsbygård.
"Næsbygårds arving" er anden bog i serien om familien på Næsbygård og er filmatiseret med bl.a. Poul Reichardt, Ib Mossin, Ole Neumann og Sonja Oppenhagen i hovedrollerne. Læs også den sidste bog i serien: "Krybskytterne på Næsbygård".

Morten Korch (f. 1876 – d. 1954), Danmarks mest folkekære forfatter, begyndte sit virke i 1898 med novellesamlingen "Humoresker – Fyensk Humør", der indeholdt en række skitser og fortællinger, alle på klingende fynsk. Det var startskuddet til et forfatterskab, der strakte sig over et halvt århundrede, og som har været elsket af generationer af læsere. Med romaner som "Flintesønnerne", "Der brænder en ild" og "De røde heste" blev Morten Korch folkeeje, og filmatiseringerne af hans mest populære romaner med skuespillere som Poul Reichhardt, Tove Maës, Ebbe Langberg og Ib Mossin er i dag en del af den danske filmskat.
119,94  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato16 mar. 2016
Sprogdan
ISBN lydbog9788711619766