Lyt til uddrag
Lyt

Pumasommer

Han kalder sig Felis. Han sidder i en boligblok i Porsgrunn i Norge med en kraftig kikkert rettet mod forsvarsadvokat Torkel Vaas vinduer på den anden side af elven. Felis presser en amulet mod brystet, mærker kraften fylde sig. Snart skal endnu et menneske dø. I lejligheden ovenover bor den fjorten år gamle Silje. Hun er bange - bange for, at hendes mor skal abortere det barn, hun bærer på. Siljes lillebror.

Felis skjuler sig, venter, lokker, slår til. Og ingen kan finde ham. Bortset fra Silje, for hun opdager ham. Og han opdager hende.

Torkel Vaa har indtil dette tidspunkt ført en rolig tilværelse med lange dage på advokatkontoret og lange ture med gravhunden Aktor. Men den seneste tid har han modtaget mystiske, skræmmende breve - breve uden tekst, bare med en blå silhuet af et kattedyr, en puma.

NRK-journalisten Mette Minde har måttet finde sig i, at manden er taget til Nordnorge for at finde sig selv, men da hun sender børnene på ferie deroppe, føler hun pludselig friheden og bliver endnu mere tiltrukket af den stille og stabile Torkel end før. Og nu er det ikke længere hemmeligt.

Men jo nærmere hun kommer advokaten, desto mere opmærksom bliver Felis på hende.

Flere mennesker i Porsgrunn er nu i livsfare, og ingen af dem ved det.

Så sker det næste drab

OM BOGEN
Junker leverer igjen. - Telemarksavisa
 
Bygdedyret, den norske pendant til Janteloven, viser kløer på grummeste vis i Pumasommer - grrrr ...en fornøjelse at følge slagets gang. - Weekendavisen

OM FORFATTEREN
Merete Junker er cand.mag. fra Universitetet i Oslo i kriminologi, historie og statsvidenskab. Hun har arbejdet som journalist og lærer i Skien syd for Oslo i Norge. Hun har tidligere skrevet Pigen med ballonen og Tvillingen, som blev rost til skyerne af anmeldere i hele Skandinavien. Pumasommer er hendes tredje og meget roste fortælling om NRK-journalisten Mette Minde.
119,94  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato23 aug. 2013
Sprogdan
ISBN lydbog9788711358641