Lyt til uddrag
Lyt

Tronfølgeren

Et bombeattentat i Kongens Have tager livet af den danske kronprins Valdemar. Det står hurtigt klart for Ulrik Lindtoft, chef for Center for Terroranalyse under PET, at det er et velplanlagt attentat, rettet mod kronprinsen personligt eller kongehuset.

PET har i de seneste år sat udvidet fokus på overvågning af radikale muslimer i landet, og mistanken falder hurtigt på de to unge muslimer Yusuf og Mehmet, som efter forlydende har gennemført en Taleban-træningslejr for den nye verdens martyrer.

Eftersom både PET og statsministeriet er under pres af folkestemningen vedtages det hurtigt, at det er denne vinkel, der skal sælges til medierne:
»Kronprinsen myrdet af radikale muslimer«. Men Ulrik Lindtoft har sine tvivl.
Det er almindeligt kendt, at kronprinsen i sin ungdom har haft det svært og opført sig alt andet end eksemplarisk. - Men den rå sandhed er blevet syltet fra øverste hold for at beskytte monarkiet.

De to mistænkte muslimer, Yusuf og Mehmet, bliver skudt af politiet. Avisernes forsider melder, at »morderne er blevet myrdet«. Men det viser sig, at dette er langtfra sandheden.

Forfatteren Jan Körner kender om nogen til Kongehuset og dets hemmeligheder. Man kan ikke lade være med at spørge sig selv; hvad er fri fantasi i denne roman? Hvor meget er rigtigt?

ANMELDERNE SKREV
"Ekstra Bladets læsere kender Jan Körner som kendisjournalisten Mr. Flash. Han har i 20 år dækket kongehuset og har derfor fin fornemmelse for royale lig i lasten. Hvad der er virkelighed, og hvad der er fiktion i ' Tronfølgeren', kan man pikant gætte på - for en nøgleroman er det. De kongelige er lette at genkende, de har bare fået andre navne."
- Ekstra Bladet

"Historiens store persongalleri er ganske underholdende"
- Berlingske
82,80  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato06 aug. 2015
Sprogdan
ISBN lydbog9788711472798