Lyt til uddrag
Lyt

Den 5. plage

Hvad nu, hvis to seje og fandenivoldske veninder får mistanke om et biologisk terrorangreb i København?

En ung kvinde myrdes på brutal vis og smides i Københavns havn. Kort efter modtager hendes kollega, forskeren Selma Eliassen, en mystisk mail og begynder at undersøge sagen nærmere. Inden længe bliver hun via sit arbejde på Epidemiologisk Institut involveret i en sag om potentiel biologisk terror i København, der kommer til at få kraftige indvirkninger også på hendes eget privatliv.

Sideløbende bliver hendes veninde Lisa Brodersen chikaneret af sin psykisk ustabile, voldelige eksmand, der tilsyneladende har sat sig for at vinde hende tilbage, koste hvad det vil.

Vil Lisa være i stand til at ryste sin voldelige forfølger af sig? Og er København virkelig truet af et forestående biologisk terrorangreb? Eller vigtigere endnu: Vil det lykkes Selma og hendes kollegaer at afværge det?
De to uafhængige og fandenivoldske veninder kastes begge ud i hæsblæsende udfordringer i et plot, der involverer mord, jalousi, islamistisk fanatisme, misbrug af psykofarmaka, biologisk terror, smitte med dødbringende bakterier... og meget mere...

Lotte Petri blev indstillet til Danske Banks Debutantpris for Den 5. plage.

ANMELDERNE SKREV:
"Det hjælper så en del, at Lotte Petri skriver charmerende, og at hun har et godt greb om at stille sine brikker op og længst muligt at holde skarpe pointer i baghånden. Der er gode overraskelser undervejs, en kløgtig tegning af personerne – ikke mindst protrætterne af Selma og hendes nærmeste medarbejdere – og snert i beskrivelsen af det videnskabelige miljø og dets indædte kamp mod tåbelige bureaukrater. Samlet er det en lovende debut."
- Kristelig Dagblad

"Under alle omstændigheder går det hurtigt derudad, og den energi, forfatteren lægger i historien, kan klart mærkes på en positiv måde."
- Helsingør Dagblad
82,80  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato22 sep. 2015
Sprogdan
ISBN lydbog9788711480823