Lyt til uddrag
Lyt

Mormor dansede i regnen

Norsk succesroman. Et stærkt familiedrama om kærlighed og svigt i krigens kølvand. Baseret på den tragiske historie om den østtyske by Demmin, hvor hundredvis af borgere i 1946 begik selvmord, da russerne indtog byen.

Den unge kvinde Juni har arvet sine bedsteforældres hus og drager derfor tilbage til den lille ø, hvor hun er vokset op. Mens hun går og rydder op i huset, falder hun over et billede af sin mormor sammen med en tysk soldat og et brev, hun skrev i 1946. Brevet er stemplet i Tyskland. Juni har aldrig hørt noget om, at hendes mormor skulle have været i Tyskland lige efter krigen, og hun beslutter sig for at grave lidt i mormorens historie. Jagten på sandheden fører Juni til Berlin og videre til en lille by, som blev del af den russiske zone, da Tyskland overgav sig. En by, der gemmer på et helt forfærdeligt stykke krigshistorie, som alle gerne vil glemme. Og Juni forstår nu, at hendes mormor hele livet har båret på en forfærdelig fortid, der også har haft betydning for Juni selv og hendes mor, Lilla.

Mormor dansede i regnen er en stærk fortælling om tre generationer af kvinder, og hvordan fortielser kan have følger i mange generationer. Men først og fremmest er det en fortælling om kærlighedens helbredende kraft.

Trude Teige (f. 1960) er norsk forfatter. Hun er uddannet oversætter og journalist og arbejdede i en årrække som reporter hos det norske TV2. Hun debuterede som forfatter i 2002 og har skrevet en række romaner og krimier. Mormor dansede i regnen, er den første af hendes bøger, der udkommer på dansk.
187,50  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato26 apr. 2021
Udgivet afAlpha
Sprogdan
ISBN lydbog9788793983199