Lyt til uddrag
Lyt

Når isen brister

På Ellens elskede fars dødsleje får hun endeligt den hemmelighed, der har pint ham hele hans liv at vide. Da han var ung, var han forelsket i en smuk kvinde, men da hans halvbror Karl blev gjort til enearving, besluttede hun sig for at slå kløerne i den rige bror i stedet. Hendes svigt ødelagde Ellens far og til sidst også forholdet mellem brødrene. Ord blev sagt, der ikke kunne tages tilbage og han flygtede over hals og hoved til Amerika. Men han har på sit dødsleje modtaget et brev hjemmefra, som har gjort ham dybt urolig og han tigger nu Ellen om at rejse tilbage til Danmark og råde bod på den uret, han gjorde sin bror.

Ellen, der har arvet millioner efter sin far, nægter at tilgive sin farbror og hans familie for den smerte, hendes far har lidt og drømmer om at hævne den uret, hendes tante har begået dem. Hun beder derfor sin plejesøster Betty om at bytte roller, så Betty spiller den rige arving og Ellen den fattige slægtning, for på den måde at kunne opklare, hvad der egentlig skete for så mange år siden. Men mødet med farbroren og hans to sønner, den alvorlige Jens og den charmerende Hans, vælter de unge pigers planer, for hjertet kan man ikke altid styre...

Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning. Johanne Sofie Korch (f. 1882 – d. 1950). Dansk forfatter. Debuterede i 1927 med en novelle i Ugens Nyheder, og begyndte efterfølgende at skrive bøger for unge kvinder. Hun fik sit folkelige gennembrud i 1936 med romanen "Efter vinter kommer vår", og efterfølgende romaner som "Den gamle gård" (1937), "Den rige enke" (1938) og "Når isen brister" (1944) opnåede meget høje salgstal. Hun er i dag mindre kendt end sin forfatterbror Morten Korch, men med sine realistiske kvindeskildringer og mere raffinerede psykologiske overvejelser overgik hun ham ofte som forfatter og i midten af 1940erne også i salgstal. Johanne Korch blev i 1949 kåret som danske boghandleres yndlingsforfatter.
82,80  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato16 nov. 2020
Sprogdan
ISBN lydbog9788726775792