Læs uddrag
Læs

Nej, det er ikke bare dig

en debatbog om psykosocialt arbejdsmiljø

Hver syvende unge sygeplejerske går ned med stress, hver tredje socialrådgiver er stresset, og antallet af pædagoger med stresssymptomer er steget med 50 procent på fire år. Generelt oplever flere danskere at blive overbelastet af deres arbejde. Samtidigt viser forskningen en klar sammenhæng mellem sygefravær og dårligt psykosocialt arbejdsmiljø.

Alligevel får det kun få konsekvenser for arbejdsgiverne, som skyder problemerne over på den enkelte arbejdstagers personlige kompetencer og privatliv. Arbejdstilsynet sanktionerer yderst sjældent, når det handler om psykosocialt arbejdsmiljø. Det værste af det hele er dog, at arbejdspladserne tilsyneladende ikke lærer af deres fejl.

Ditte Brøndum er uddannet socialrådgiver og har selv været derude, hvor belastningerne førte til en sygemelding med stress. I dag er hun landet på den anden side med en ambition om at sætte nye standarder for, hvordan samfundet løser de psykosociale arbejdsmiljøproblemer.

I denne bog om det psykosociale arbejdsmiljø konsulterer hun de førende videnspersoner på området for at finde svarene på, hvordan vi grundlæggende ændrer på de vilkår, som gør folk syge af at gå på arbejde – og bogen giver en indføring i, hvordan arbejdsmiljøsystemerne er indrettede, og hvordan vi kan forbedre dem.

Ditte Brøndum er socialrådgiver og næstformand i Dansk Socialrådgiverforening.
253,08  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal208
Udgivelsesdato11 feb. 2022
Udgivet afFrydenlund
Sprogdan
ISBN trykt bog9788772165080
ISBN epub9788772165097