Læs uddrag
Læs

Rane - den første viking

Rane er en rask ung mand. Født i Birka i det, der nu er Sverige. Hans forældre er fra Aros. Hans far er en småfordrukken skibsbygger, og han sender Rane ud at sejle for at hjælpe med at afvikle faderens gæld. Det bliver starten på et eventyrligt liv til søs. Rane klarer sig godt, og ved skæbnens tilskikkelse kommer han til at lede det angreb på klosteret i Lindisfarne, som kommer til at indvarsle det, vi nu kalder Vikingetiden.    
En fiktiv historie om en virkelig begivenhed.    
Er du til kamp og heltegerninger, fagre møer og stolte vikinger – det hele krydret med bramfri tale og en god portion humor, så er dette et godt bud på nogle timers underholdende læsning.

Uddrag af bogen 
Den morgen var der rugpandekager, stegt i hestefedt, til morgenmad. Jeg skulle lige til at sætte tænderne i min, da der blev helt stille omkring mig. Spidsen af et sværd kom ind i mit synsfelt, ganske kort fra mine øjne.    
”Den pandekage er min,” lød en rusten stemme.    
Jeg sad helt stille: ”Du har sikkert ret, men kun hvis du kan vriste den ud af mine døde stive fingre – Gunner!”    
”Hvordan vidste du, det var mig, Rane?!”    
”Vinden var læns!”    
”Det var som en i Hel!”    
”Ja, det troede jeg også først, men så havde stanken nok været knap så ram!”    
Der lød et brøl af latter, Havmågen var i havn.         

Om forfatteren 
Klaus Nørgaard Jørgensen er forfatter og bosat i Blegind. Landsbyen, som en stor del af hans forfatterskab tager sit udgangspunkt i. Med sine bøger i Viking-serien og Flintesmedens søn-serierne har han igen brugt en historisk ramme som kulisse for en fiktiv handling og bundet det hele sammen med spænding og humor.
187,46  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal248
Udgivelsesdato18 mar. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775754243
ISBN epub9788775755479