Læs uddrag
Læs

Clara

Vilhelm har fundet et værelse til leje i Malmø og kan nu endelig lægge alt det gamle bag sig. Men hans udlejer, Clara, stiller et uventet krav. Han skal udgive sig for at være hendes kæreste, og han må ikke spørge hvorfor. Instrueret af hende spiller Vilhelm sin nye rolle på værtshuse og til hjemmefester. Men da Clara begynder at stille flere krav, begynder spørgsmålene at trænge sig på. Hvad skete der egentlig med hendes ekskæreste? Jo mere Vilhelm får at vide, jo farligere virker hans nye tilværelse.   

»Meget spændende bog. Utrolig suggestiv følelse. Fantastisk god debut. Håber, der kommer mere fra Jens Lönnaeus. Skarp, uforudsigelig og spændende« 
– SVT Go’kväll

»Bogen er en fremragende skildring af et miljø fra Malmø ... Forfatteren formår på glimrende vis at holde den uhyggelige stemning bogen igennem. En fremragende debut.« 
– Ölandsbladet

»Et godt, ubehageligt og troværdigt portræt af, hvordan det er at være ung og prøve nye identiteter for at finde en, der passer.« 
– Dagens Nyheter

Uddrag af bogen 
”Bor du her?”
”Jeg er flyttet ind hos Clara. Hun er min kæreste. Clara Mlinaric.” Jeg prøver at mærke efter, hvordan det føles at udtale ordene. Mærkeligt, selvfølgelig. Og mærkeligt at lyve om, hvem jeg er. Som om jeg gør noget forbudt.    
”Jeg hedder Vilhelm,” fortsætter jeg, men den gamle mand tager ingen notits af det, men forbliver tavs med blikket rettet mod vores køkkenvindue. Han ved åbenbart, hvem Clara er, og i hvilken lejlighed hun bor. Han er sandsynligvis den type nabo, der holder øje med alt og alle i bygningen.    
"Jaså, det siger du,” brummer han til sidst. Nu ser han på mig igen og ryster på hovedet.    
”Jeg har set din type her før, at du ved det. Tag hjem igen.” Han vender ryggen til mig og lunter videre mod trappen. Men efter nogle få skridt stopper han op igen og drejer hovedet en anelse.    
”Tag væk herfra.”

Om forfatteren 
Jens Lönnaeus er født i 1990 og flyttede til Malmø i 2012, hvor han uddannede sig til lærer i svensk, historie og geografi ved Malmø Universitet. Tidligere har han også studeret kreativ skrivning på Lunds Universitets forfatterskole. Clara er hans debut. Bogen blev nomineret til bedste debut 2020 af Svenska Deckarakademin.
219,33  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal286
Udgivelsesdato18 mar. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775750542
ISBN epub9788775755523