Læs uddrag
Læs

En halv sandhed

Da politiet efter en anmeldelse bliver kaldt ud til et skyderi sent på aftenen, forventer de, at det er stoffer eller banderelateret. De forventer ikke at finde en ung studerende, der er blevet henrettet på vej hjem.   
Jordan Radley studerede journalistik og var hårdtarbejdende, vellidt og dedikeret. Hans første store historie – at se på nedfaldet efter lukningen af en stor lokal fabrik – var blevet bragt for nylig og så ud til at blive det første skridt i den karriere, han så ivrigt så frem til. Selv efter historien var blevet bragt, holdt Jordan kontakten med dem, han havde interviewet. Han var på vej hjem fra deres klub den aften, han blev myrdet. Det står hurtigt klart for politiet, at Jordan ikke blot blev dræbt, men at gerningsmændene også brød også ind i hans hus og tog hans bærbare computer og notater. Hvad var han i færd med at undersøge, som kunne have ført til hans død? Og kan det sættes i forbindelse med en anden sag i området, som længe er blevet betragtet som en ulykke?   

”Dolan er en mester, når det kommer til at opbygge spænding.” 
–The Guardian   

“Dolan blander gammeldags politiarbejde med nutidige temaer og tegner et foruroligende billede af vores samtid.” 
– Daily Mail   

En halv sandhed er en førsteklasses politikrimi skrevet af en forfatter med sikker hånd, et skarpt øje for detaljer og en klar stemme, der passer perfekt til genren.” 
– New York Journal of Books         

Uddrag af bogen 
Jordan Radley var placeret på maven, hovedet vendt væk fra dem, i skinny jeans og en grøn parka med snøre i bunden, stor, men ikke nok til at skjule, hvor let han var bygget. Zigic tvivlede på, at han vejede mere end 65 kilo, den slags ung mand, der sandsynligvis ville undgå problemer for enhver pris, idet han kendte sine chancer for at komme ud af det på den forkerte side. Et par tunge indrammede sorte briller lå ved siden af ham i den forkerte vinkel til at være faldet af, da han faldt. De lignede, at de var blevet smidt der, linserne krakeleret, en brillearm knækket.    
Tydeligt synligt, lige under Radleys skulderblade, var et kuglehul revet gennem den tunge bomuld i hans parka, en tøf af hvidt vattering farvet rødt. Men det var det andet skud, der ville have dræbt ham, før han havde mulighed for at bløde for kraftigt. Et lille hul boret ind i den lille hulning i nakken.    Zigic rynkede panden.    
”Henrettelsesstil,” sagde Kate Jenkins, stemmen lidt dæmpet bag hendes maske, øjnene hårde over den.           

Om forfatteren 
Eva Dolan blev allerede som teenager shortlistet til en pris for uudgivne krimier. Hun debuterede i 2014 og har siden udgivet en række anmelderroste krimier.
211,21  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal476
Udgivelsesdato18 feb. 2022
Sprogdan
ISBN trykt bog9788775752676
ISBN epub9788775754472