Læs uddrag
Læs

En juleferie

Julen står for døren. I de gode gamle dage faldt sneen tæt og indhyllede de små hjem i en tyk hvid dyne.
I København sidder tre unge studerende på deres stambar, og debatterer, om de tør vove turen hjem til det jyske. Julen i mors lune stuer lokker, men eksamen venter på den anden side af nytår. Det fornuftige ville være at blive i København med næsen i bøgerne indtil eksamensdagen. Alligevel bliver det tanken om skøjteløb og kanefart der vinder.
De tre unge mænd begiver sig ud på en lang færd, hvor is i havene og indstillet togdrift sætter en stopper for deres drømme om jul i fødehjemmet. Til gengæld åbner der sig et nyt eventyr, for på den vestvendte hjemfærd er der også smukke frøkener…
Tag med tilbage til Danmark i 1800-tallet, da julen var hvid, og kærlighedserklæringer blev sendt med posten, i denne hyggelige juleroman. Holder du af julefortællingen fra Nøddebo Præstegaard, vil du også synes om En juleferie.

Bogen er skrevet i tidens sprog og ud fra datidens retskrivning.

Peter Martinus Kristensen Lundsgaard (1855-1926) var journalist, lærer og forfatter. Han skrev flere bøger under pseudonymet Palle Bister. En juleferie er hans debutroman fra 1888.

82,80  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal176 Sider
Udgivelsesdato18 apr. 2016
Sprogdan
ISBN epub9788711477908