Lyt til uddrag
Lyt

På denne side af Paradis

Amory Blaine er begavet, privilegeret og overbevist om, at han er født til noget højere. Han studerer på Princeton, og efter nogle flygtige kærlighedsforhold møder han Rosalind, hans livs store kærlighed. Da hun forlader ham for en anden, knuses Amorys ungdommelige idealer. Det eneste, der står tilbage, er alkoholen – men trods al hans sorg og skuffelse besidder han også en erkendelse af, at livet, hvor patetisk og latterligt det end kan virke, er værd at leve – ikke på den anden, men på denne side af Paradis.

"Fortællingen er en lille skive skåret af det virkelige liv. Den løber over med ungdom, jazz, følelser, romantik og viril amerikansk humor."
– Harvard Crimson

"... den bærer aftrykket af et geni, synes jeg. Det er det eneste retvisende studie vi har af vor tids amerikanske ung- og manddom ... en sardonisk og dog herlig og fascine­rende bog."
– Chicago Daily Tribune

"Nærmest så perfekt, som sådan et værk kan være."
– New York Times

"Der er noget intelligent, noget interesseret og søgende, noget underholdende ungdommeligt og misforstået, noget smukt og kønt og noget virkelig inspireret og sublimt, og en overraskende overflod af det hele i På denne side af Paradis."
– The New York Evening Post

"Man kan kun ønske sig mere stort fra Mr. Fitzgerald."
– The Philadelphia Public Ledger Den amerikanske forfatter F. Scott Fitzgerald (1896-1940) debuterede som kun 23-årig med romanen "På denne side af Paradis". Med denne roman etablerede Fitzgerald sig i 1920 som sin tids stemme, og bogens hovedperson, Amory Blaine, blev identifikationsfigur for generationen i den amerikanske mellemkrigstid, som Fitzgerald døbte "Jazz Age". F. Scott Fitzgerald udgav et væld af noveller og fire romaner, hvoraf "Den stor Gatsby" mere end nogen anden har skaffet ham en plads som en af USA’s største forfattere nogensinde.
95,94  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato29 maj 2015
Udgivet afRosenkilde
Sprogdan
ISBN lydbog9788771746112