Læs uddrag
Læs

Den skrigende Buddha

"Den skrigende Buddha" er en slags litterær selvbiografi, hvori forfatter Jørgen Christian Hansen fortæller om, hvordan han arbejdede med sine egne romaner og fortællinger, hvilke planer han havde, og hvilke tanker han gjorde sig omkring sit fremtidige forfatterskab – men også om mødet med de forfattere, der kom til at præge ham så stærkt.

Der er personlige essays om Virginia Woolf, hans "litterære søster", om James Joyce, hvis "Ulysses" var en bibel for ham, om D.H. Lawrence og apokalypsen i vor tid, om Charles Baudelaire og Comte de Lautréamont, der dyrkede skønhedens galskab, men også om de forfattere, der har haft beslægtede erfaringer med at bevæge sig fra realismen over i myten: Edwin Muir og Doris Lessing – og om den kvindelige pioner Dorothy Richardson og den nyere amerikanske forfatter Rachel Ingalls.

"Den skrigende Buddha" er et stærkt personligt dokument – en følgebog til det forfatterskab, der afsluttedes med romanen "Dværgene" i 1988. Jørgen Christian Hansen (1956-1989) var en dansk forfatter, der er særligt kendt for romantrilogien "Guldsmeden", "Hermelinen" og "Knæleren" fra starten af 1980’erne. Han var oprindeligt uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og modtog en lang række legater fra blandt andet Statens Kunstfond.
58,80  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal138 Sider
Udgivelsesdato23 dec. 2021
Sprogdan
ISBN epub9788726894318