Læs uddrag
Læs

Ninka interviewer Jørgen Jespersen

"Bølgerne gik tit meget højt, og der var troner fremme om, at man måtte foretage sig noget, når de gamle ikke ville. Vi havde også svært ved at forstå, at alle mulige andre steder skulle man slås mod tyskerne, men i Danmark skulle man ikke. [...] I denne diskussionsklub var vi nogle stykker, der fandt ud af, at der måtte gøres noget mere, og så begyndte vi at lave løbesedler, der opfordrede til sabotage og modstand, som vi spredte om natten."

Ninka interviewer tidligere modstandsmand Jørgen Jespersen, der fortæller om hvordan han kom med i modstandskampen allerede som 15-16-årig

Ninka var i mange år kendt og elsket for sine personlige og dybdegående portrætter af nogle af det 20. århundredes største, danske og udenlandske kulturpersonligheder. Anne Wolden-Ræthinge, også kendt som Ninka (1929-2016) var en dansk journalist og forfatter, der blandt andet udmærkede sig ved sine dybdegående portrætter og interviews af alt fra revykonger til royale, skuespillere til erhvervsfolk. I 1974 vandt Ninka den hæderkronede Cavlingpris for sine mange interviews.
34,80  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal35 Sider
Udgivelsesdato20 mar. 2020
Udgivet afSAGA Egmont
Sprogdan
ISBN epub9788726196429