Læs uddrag
Læs

de sindssyges klode

et sted i himmelrummet, ikke så langt fra jorden, svæver en planet ved navn nedroj. da professor smith og hans hold lander der, finder de et samfund, der forekommer dem som et grotesk spejlbillede af jorden.

romanen er skrevet omkring 1933, og er forfatterens første. den blev imidlertid ikke udgivet før klitgaards enke overlod den til carit andersens forlag i 1968. forfatteren havde overladt manuskriptet til hans kirk, der fandt at det var udmærket skrevet, men ikke mente, at der var grund til "at skrive om mars og fremtiden og alt det det - der er nok at skrive om i nutiden og det samfund, vi lever i". hvilket tyder på, at kirk ikke har læst bogen til ende eller opfattet dens budskab, for klitgaard kommenterer i høj grad sin samtids omverden og dens absurditeter i den. men resultatet af kirks vurdering var, at den blev gemt væk og ikke udgivet.

bogen blev skrevet umiddelbart efter det tidspunkt, hvor Klitgaard debuterede med to artikler "angående skriftsproget" i kritisk ugerevy, som netop handlede om brugen af store og små bogstaver. hvad enten det så skyldes visse mangler ved den skrivemaskine, forfatteren havde til sin rådighed, eller det har andre årsager, er den det mest outrerede udtryk for hans teorier desangående - bogen er, ligesom denne beskrivelse, kemisk renset for store bogstaver - når undtages et beskrivende T.

56,25  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal164 Sider
Udgivelsesdato04 jan. 2016
Udgivet afeBibliotek 1800
Sprogdan
ISBN epub9788779794436