Læs uddrag
Læs
Lyt til uddrag
Lyt

Forbandede fremskridt

Portræt af en verden, hvor ny teknologi forandrer livet for milliarder af mennesker

Vi står midt i et opgør om fremtiden. I løbet af kun to årtier har den digitale revolution revet voldsomt op i den verden, vi kender. Nye teknologier, der skulle frisætte mennesker fra undertrykkelse og fattigdom, har forårsaget store sociale, politiske og økonomiske opbrud. For mens alverdens virksomheder og organisationer kaster sig frådende over Silicon Valleys opfindelser, siger en voksende modstandsbevægelse af politikere, eksperter og aktivister stop.

Vores digitale verden er fuld af besværlige dilemmaer og frustrerende paradokser. Sociale medier har givet undertrykte borgere en stemme i demokratiet, men også spredt propaganda og trusler i et formentlig hidtil uset omfang. Smartphones har åbnet en ny verden af viden og kultur for folk, men bliver kritiseret for at gøre brugerne ulykkelige. Droner hjælper nødhjælpsorganisationer med at skabe fremgang i skrøbelige lande, men er samtidig kilde til drab på civile i Afghanistan. De nye teknologier rummer mange muligheder, men har også vist sig at kunne skade samfundet og almindelige mennesker.

Vi ser på de fremskridt, som også er en forbandelse, fordi det hele går så stærkt, fordi udviklingen påvirker alle sider af vores liv, og fordi mennesker sjældent forstår virkningerne af det, de har fundet på, før problemerne melder sig. Bogen tager læseren i hånden, gør udviklingen konkret og klæder læseren på til at tage del i de diskussioner om tech, apps og data, som berører os alle.

150,00  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal270 Sider
Udgivelsesdato15 jan. 2020
Udgivet afGyldendal
Sprogdan
ISBN epub9788702276107
ISBN lydbog9788702276114