Læs uddrag
Læs
Lyt til uddrag
Lyt

Morelli-metoden

Slavek er tidligere kriminalbetjent, men arbejder nu freelance som konsulent med speciale i vanskelige efterforskninger. En steghed sommerdag lander en betænkelig sag på hans bord: en anonym klient henvender sig og beder Slavek om at opspore en forsvunden kvinde ved navn Annika. Klienten vil ikke ud med sit navn eller hvorfor, han vil have fat i kvinden, men da han betaler kontakt, og Slavek som altid har brug for penge, tager han imod sagen.

Slaveks efterforskning giver hurtigt pote. Annika er en high society-pige med smag for tennis og smarte fester, og en nærmere undersøgelse af hendes omgangskreds peger i retning af et sommerhus i Skåne. Her finder Slavek pigen, der ikke vil ud med, hvorfor hun pludselig er forsvundet, men trygler Slavek om ikke at fortælle sin klient, at han har fundet hende. Slavek tilbringer natten sammen med Annika, men næste dag finder han hende myrdet. Han er med det samme klar over, at politiets første mistanke vil være rettet mod ham, og han skynder sig at flygte. Hans eneste chance for at rense sig selv, er at sørge for at opklare mordet, inden politiet finder frem til ham.

Sporet fører ham til Berlins dekadente kunstkredse. Annika var kunstekspert med speciale i maleren Holstein og tilknyttet flere københavnske gallerier. Men hvad vigtigere er: Slavek opdager, at hun har beskæftiget sig med Morelli-metoden, hvorved man kan afsløre kunstfalsknerier. Annika har tilsyneladende været involveret i en række skumle transaktioner, hvor den tyske maler Rügen har forfalsket en lang række af maleren Holsteins værker, som Annika så har medvirket til at sælge via danske gallerier og auktionshuse. Annika ville imidlertid ud af samarbejdet. Hun forsøgte at flygte, men blev indhentet og slået ihjel.

Slavek opdager også, at han ikke bare har politiet på nakken, men også Annikas morder - og hvad med hans mystiske klient?

56,25  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
UdgaveEdition 1
Trykt sideantal208 Sider
Udgivelsesdato27 jun. 2011
Udgivet afGyldendal
Sprogdan
ISBN epub9788702100259
ISBN lydbog9788702103113