Læs uddrag
Læs

Det gådefulde hus

Den erotomane forfatter Lorens Lundegaard findes med knust baghoved i skoven ikke langt fra sin bopæl. Mordvåbnet har været et tykt jernrør, og kriminalassistent Weilsøe bliver tilkaldt for at opklare mordet.

Det bliver en vanskelig affære, opdager Weilsøe, for næsten alle af mandkøn i det lille østjyske sogn afskyr Lundegaard af et godt hjerte. Som lærer måtte han i sin tid afskediges fra sit embede, fordi han efterstræbte småpiger – som privatperson har han fortsat sine erotiske angreb på sognets unge kvinder, og enhver ægtemand og far indrømmer over for kriminalassistenten at have sine gode grunde til at udrydde dette skadedyr. Lundegaards hus bærer da også spor af, at morderen desperat har søgt at finde sit offer, før han endelig løb på ham ude i skoven.

Søgelyset rettes mod hver eneste mand i sognet, og følgen er et væv af løgne, selvmodsigelser og halve sandheder, fordi der i hvert eneste hjem findes en "skam", som skal skjules. Den eneste, der kunne bidrage noget til sagens opklaring, er den myrdedes eneste ven, sagføreren, som kort før mordet modtog et afskedsbrev fra Lundegaard, hvori rystende detaljer om hans skiftende "husbestyrerinder" røber, at affæren Lundegaard skal blive en langt mere omfattende sag, end politiet aner – men han tier, som alle de andre.

Den danske forfatter Hans Peter Jacobsen eller H.P. Jacobsen (1892-1973) skrev en lang række romaner, særligt i krimigenren. H.P. Jacobsen er endvidere kendt for at være far til den folkekære forfatter Cecil Bødker.
82,80  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal195 Sider
Udgivelsesdato06 apr. 2017
Sprogdan
ISBN epub9788711729403