Læs uddrag
Læs

New York, New York!

"Jeg gentager til mig selv: Du sidder i et fly på vej over Atlanten, du er på vej til The United States of America, men det bliver kun til ord her i dagbogen. Til gengæld er jeg så nervøs, at jeg ikke orker at tale med dem ved siden af. Jeg vil have lov at være helt alene med min oplevelse.
Jeg ved, at jeg sidder i et fly, men jeg kan ikke skifte på bevidsthedsskalaen og tænke, at nu er jeg alene, ude, fri, og at jeg skal ud i noget helt fremmed, der både skræmmer og opstemmer."

Forfatter Jørgen Christian Hansen fortæller om sin rejse alene til USA i slutningen af 1980’erne. Det bliver en tur fyldt med spændende indtryk ikke mindst af den koloni af danske avantgardistiske kunstnere, der byder ham velkommen i East Village i New York. Samtidig lærer den unge forfatter meget om sig selv i mødet med den nye kultur og frirummet fra det liv i Danmark, som han tager sig en tiltrængt pause fra.

En række af teksterne i Jørgen Christian Hansens rejsebeskrivelse blev oprindeligt trykt i Jyllandsposten, men udkommer her samlet for at give et helhedsindtryk af rejseoplevelserne. Jørgen Christian Hansen (1956-1989) var en dansk forfatter, der er særligt kendt for romantrilogien "Guldsmeden", "Hermelinen" og "Knæleren" fra starten af 1980’erne. Han var oprindeligt uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og modtog en lang række legater fra blandt andet Statens Kunstfond.
34,80  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal70 Sider
Udgivelsesdato01 okt. 2021
Sprogdan
ISBN epub9788726894295