Læs uddrag
Læs

Fra den gamle fabrik

Viggo bor hos sin onkel, den stive og fjerne administrator ved Den Kongelige Porcelænsfabrik, der dengang lå i Købmagergade, hvor den strakte sig over fire baggårde ud til Springgade, det nuværende Pilestræde. Han bliver venner og hjælper for den fattige guldpolerer og amatørkemiker Olsen, som er en mand med mange talenter – og mange hemmeligheder – og som blandt andet forsøger at opfinde en guldbelægning, der bliver blank under brændingen af porcelænet, så han slipper for at skulle polere dem gylden ved håndkraft.



Fra den gamle fabrik er en munter og hyggelig roman, hvis handling er henlagt til 1840'ernes voldomkransede København. Vilhelm Bergsøe var søn af administratoren på Den Kongelige Porcelænsfabrik og bruger flittigt sine barndomsminder til baggrundsskildringerne i romanen.



Værket er bearbejdet og tilrettet moderne retskrivning. Vilhelm Bergsøe (1835-1911) var en dansk forfatter og zoolog. Han udgav en del novellesamlinger, romaner og selvbiografiske værker, men bedst kendt er han for romanen Fra Piazza del popolo, som udkom i 1866. Af andre betydelige værker kan nævnes Bruden fra Rørvig, Falskmøntneren, Flyvefisken "Prometheus" og Fra den gamle fabrik.
118,80  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal340 Sider
Udgivelsesdato22 jun. 2020
Udgivet afSAGA Egmont
Sprogdan
ISBN epub9788711506622