Hiphop i Skandinavien

Denne bog handler om hiphop i Skandinavien. Om hvordan rapmusik, hængerøvsmode og håndtegn, graffiti og gadesprog præger dagens ungdoms- og populærkultur i Norge, Sverige og Danmark. Og om de særlige udfordringer og muligheder, som musikken, stilen og attituderne har givet i en skandinavisk sammenhæng - fra sproglig opfindsomhed og opgør med etablerede kunstneriske og kulturelle normer til nye og styrkede billeder af sociale og geografiske udkantsområder.

Hiphop i Skandinavien råder bod på en påfaldende mangel: Hiphopkulturen har ikke tidligere fået en akademisk behandling, der modsvarer dens store kulturelle gennemslagskraft. Otte forskere bidrager til bogen, der er den første samlede fremstilling af skandinavisk hiphop - og en manifestation af et fremvoksende forskningsfelt. Herved kalder hiphop som forskningsfelt på tværvidenskabelige og tværfaglige tilgange. Denne tværfaglighed kan iagttages internationalt, ved at feltet belyses både fra antropologien, sociologien, den traditionelle musikvidenskab, litteraturvidenskaben og filosofien.

Formålet med nærværende antologi er at belyse dette problemfelt gennem forskellige bidrag fra den endnu ret begrænsede gruppe af forskere, som arbejder med hiphop i en skandinavisk sammenhæng. Hermed bidrages til at afhjælpe det misforhold, som hersker imellem den hidtidige sparsomme akademiske behandling af hiphop og kulturens udbredelse og betydning. Endvidere tegnes konturerne af et forskningsfelt, som er i sin vorden, men som endnu har savnet en samlet manifestation både med henblik på et tydeligere og mere nuanceret billede af hiphop i Skandinavien i en forskningsmæssig sammenhæng og på den offentlige dagsorden.
232,50  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave1
Trykt sideantal221
Udgivelsesdato26 sep. 2008
Sprogmul
ISBN trykt bog9788779343962