Læs uddrag
Læs

Forårsskyer

I "Forårsskyer" skildrer Knud Hjortø en halvvoksen pige, der med en jævnaldrende dreng tager ned til stranden og bader. Det falder dem ikke ind, at der kunne være noget forkert i den sag, men det skaber meget røre i den lille by og får store konsekvenser for de to unges fremtid.

Knud Hjortøs roman skildrer den unge pige i overgangen fra barn til kvinde og viser, at den skamfølelse, som de unge bliver fyldt med i løbet af puberteten, ikke kommer indefra, men derimod bliver trukket ned over hovedet på dem af de voksne.

Den danske forfatter Knud Hjortø (1869-1931) blev født ind i en bondeslægt, men begyndte tidligt at dyrke sin interesse for kultur og litteratur. Han studerede filologi, boede et par år i Paris og blev senere lærer på seminariet i Vordingborg. Han debuterede som forfatter med bogen "Syner" i 1899, som fulgtes op af en lang række romaner og novellesamlinger. Selvom Knud Hjortø ikke opnåede stor berømmelse på sin egen tid, er hans bøger senere blev bredt anerkendt for deres udprægede originalitet og spændende menneskeskildringer.
82,80  DKK
Køb Epub (e-bog)
Inkl. online adgang
Udgave
Trykt sideantal167 Sider
Udgivelsesdato03 mar. 2017
Sprogdan
ISBN epub9788711682845