Kildekritisk tekstsamling

Var Danmarks besættelse i 1940 aftalt spil? Var en dansk konge offer for et uopklaret giftmord? Hvem kom på den tanke at lade den svenske hær gå over Storebælts is, og blev Als udråbt til republik i 1918?
Kildekritisk Tekstsamling, 3. udgave, er en praktisk øvebog for den vordende historiker. Den rummer tolv opgaver, der alle tager udgangspunkt i vanskelige eller omstridte spørgsmål i Danmarks historie. Bogen kan hjælpe den studerende til en omhyggelig læsning og en kritisk behandling af de historiske kilder. Den skal ikke give færdige svar på komplekse historiske spørgsmål, men sigter på at udvikle historikerens evne til at kunne argumentere for og begrunde sine svar.
Kildekritisk Tekstsamling er en klassiker i historieundervisningen på universiteterne. Den spænder i tid og emne så vidt som fra Saxos fremstilling af mordet på Knud den Hellige i 1086 til danske regeringers holdning til amerikanske atomvåben i Thule i 1950´erne og 60´erne. Bogen er desuden forsynet med en nyskrevet indledning, der introducerer og forklarer kildekritikkens begreber.
496,83  DKK
Køb trykt bog
 
Udgave3
Trykt sideantal575
Udgivelsesdato21 okt. 2008
Sprogdan
ISBN trykt bog9788779343306