Blid er natten

Lydbog
 
95,94  DKK
Rigmandsdatteren Nicole Diver mistede sin mor, da hun var ganske lille og har lidt under det lige siden. Som ung bliver hun indlagt med tvangstanker på et schweizisk hospital, hvor den unge, ambitiøse psykiater Dick diagnosticerer hende som skizofren. Nicole lader til at komme sig over sin sygdom og forelsker sig dybt i den karismatiske psykiater, der har hjulpet hende så meget. Dick er lige så forelsket i sin smukke patient, og sammen rejser de til Sydfrankrig.

Udadtil virker Nicole og Dick som det perfekte par, men de har hver især startet en afdækning af hinandens indre. Nicole fortsætter med at blive stærkere og mere uafhængig i deres ægteskab, og da Dick møder den purunge filmstjerne Rosemary Hoyt på en af deres rejser til Rivieraen, må ægteskabet stå sin prøve.
Den amerikanske forfatter F. Scott Fitzgerald (1896-1940) debuterede som kun 23-årig med romanen "På denne side af Paradis". Med denne roman etablerede Fitzgerald sig i 1920 som sin tids stemme, og bogens hovedperson, Amory Blaine, blev identifikationsfigur for generationen i den amerikanske mellemkrigstid, som Fitzgerald døbte "Jazz Age". F. Scott Fitzgerald udgav et væld af noveller og fire romaner, hvoraf "Den stor Gatsby" mere end nogen anden har skaffet ham en plads som en af USA’s største forfattere nogensinde.
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato23 maj 2015
Udgivet afRosenkilde
Sprogdan
ISBN lydbog9788771746037
Nyheder i din indbakke
Tilmeld dig Libris nyhedsbrev
Tilmeld nu