Lyt til uddrag
Lyt

Den sidste nonne

En nonnes kamp for overlevelse i den blodigste og mest skælsættende periode i Englands historie … splittelsen mellem kirke og stat.

Da den dominikanske nonne, Joanna Stafford, hører at hendes yndlingskusine er blevet dømt af Henrik d. 8. til at brænde på bålet, trodser hun sit klosters strikse regler og forlader prioratet for at stå ved sin kusines side. Men skæbnen vil, at hun bliver arresteret for at forsøge at hindre kongens retfærdighed, og sammen med sin far sendt til Tower of London.

For at redde sin fars liv, bliver Joanna nu tvunget til at spionere for den ubarmhjertige biskop af Winchester. Hun får til opgave at finde en magtfuld krone, båret af den saksiske kong Adalstein i 937, som siges at kunne sætte en stopper for Reformationen.

Ledsaget af munken Edmund drager Joanna ud for at søge efter kronen. Hendes søgen bringer hende til Malmesbury Abbey—Kong Adalsteins hvilested—hvor hun blandt andet kommer på sporet af hemmeligheder om Richard Løvehjerte og Katherine af Aragons første mand, Arthur.

Mens Cromwells tropper truer med at lukke hendes priorat, må Joanna beslutte sig for hvem hun kan stole på, for at redde sig selv, sin familie og sit hellige liv.
166,88  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato19 jul. 2021
Udgivet afLytteratur
Sprogdan
ISBN lydbog9788770306737