Lyt til uddrag
Lyt

Oryx og Crake

Snemand bor alene i et træ og kæmper for at overleve den dræbervirus, som har efterladt jorden fuld af vraggods, affald og lumske rovdyr. Hans eneste selskab er crakerne, gensplejsede, menneskelignende væsner, som han har reddet fra katastrofen.

Men der var engang, da Snemand ikke var Snemand. I stedet hed han Jimmy. En lidt forsømt og ensom dreng, der boede med sine forældre i et beskyttet og gennemkontrolleret samfund, hvor faderen var genforsker. Senere - lige inden moderen forlod dem - blev Jimmy venner med den karismatiske Crake - drengen med de grønne øjne og det foruroligende blik. Venskabet mellem de to drenge holdt i mange år. Også da de som voksne begge forelskede sig i Oryx, spinkle asiatiske Oryx. Men da Jimmy opdagede indholdet af det forskningsprojekt, som Crake havde udviklet, blev deres venskab sat på den endelige prøve.

I sin ensomhed prøver Snemand nu at finde forklaringen på det, som er sket - og ikke mindst forsøger han at udtænke, hvordan han kan undgå den totale udslettelse.

ANMELDERNE SKREV
"Margaret Atwood har skrevet en skræmmende historie om, hvad der sker, hvis mennesker begynder at opfatte verden som et computersimuleret spil og leger Gud (...) »Oryx og Crake« er imidlertid ikke bare en katastrofefortælling om en fremtid hvor evigt liv, genmanipulation og penge styrer alting. Det er også et tankeeksperiment - humoristisk, afskrækkende - om hvad der sker, hvis mennesker står på bar bund."
- BT
119,94  DKK
Lydbog
 
Udgave
Trykt sideantal
Udgivelsesdato21 jan. 2015
Sprogdan
ISBN lydbog9788711457016